BÍLINSKÁ KYSELKA 1L
Kód: 8594730111317 Produktové číslo: 8594730111317Žádné hodnocení.
Z důvodu křehkého obalu je produkt je dostupný pouze při osobním odběru v lékárně, nelze zaslat přepravcem.
Legendární ryze alkalická kyselka Bílinská pramení v Českém středohoří u města Bíliny a čerpá se z hloubky 190,8 m. Od 17. století byla nedílnou součástí kúr lázní Teplice, odkud jí četní návštěvníci rozšířili do celého civilizovaného světa. V následujících staletích se stala klasickou součástí evropského pojetí lázeňství. Balneologické a lékařské studie mnohokrát potvrdili její jedinečné kvality a povolují její stáčení bez úprav.
Spojení, kombinace i vzájemný poměr solí v Bílinské kyselce obsažených, příznivě působí v řadě případů, kde by se jednotlivé složky jinak neosvědčily.
Balená v ryze přírodním stavu bez úprav
Odborné zařazení BÍLINSKÉ kyselky
Bílinská kyselka patří mezi přírodní, alkalické, hydrogenuhličitanové kyselky s vysokou koncentrací minerálních látek (5-7 gramů na 1 litr). Z kationtů obsahuje zejména sodík, draslík, vápník, hořčík a železo, z aniontů chlorid, síran, fluorid a hydrogenuhličitan. Teplota vyvěrající vody je mezi 8 – 10 °C. Díky vysoké koncentraci přírodního CO2 se jedná o přirozeně perlivý nápoj, neboli kyselku.
Jímání Bílinské kyselky
Bílinská kyselka je jímána ze zdroje BJ 6 Bílina – vrtu hlubokého 190,6m. Dále je přetlačována podzemním potrubím a akumulována při konstantní teplotě v zásobnících. Z těchto zásobníků je bez úprav plněna v moderním podzemním provozu stáčírny. Tento šetrný proces umožňuje zachovat původní množství jemně rozpuštěného oxidu uhličitého, který je podstatný pro lahodnou chuť.
Vytříbená přirozená chuť Bílinské kyselky
Slaná chuť Bílinské kyselky NENÍ dána přítomností kuchyňské soli. Je dána hydrogenouhličitanem, který je na rozdíl od kuchyňské soli pro organizmus potřebný. Bílinská obsahuje jen nepatrné množství kuchyňské soli, čtyřikrát méně než mléko.
Užití Bílinské kyselky v klasickém lázeňství
JÍCEN
překyselení, pálení žáhy
NOSNÍ DUTINY
inhalace, rozpouštění hlenu
JÁTRA
procesy látkové výměny, otoky, dna
PRŮDUŠKY
inhalace, rozpouštění hlenu
ŽALUDEK
překyselení, snížení tvorby žaludečních kyselin
ŽLUČNÍK
žlučové kaménky
MOČOVÝ MĚCHÝŘ
snížení kyselosti moči
KLOUBY
zlepšení látkové výměny
Pitná kúra Bílinská kyselka
0,1 až 0,4 litru (1/2 až 2 sklenky Bílinské kyselky) ráno na lačný žaludek nebo večer před spaním. Užití 0,2 až 0,5 litru během jídla nebo po jídle blahodárně působí na zažívání. Omezuje nepříjemné pálení žáhy po konzumaci těžkých pokrmů, vína a kávy.
Inhalace Bílinské kyselky
Bílinská kyselka, průdušky a nos. Rozpouští hleny
Bílinská kyselka je jedním z nejcennějších přírodních pramenů vhodných na inhalování. Pro inhalace se nejvíce používají vysoce mineralizované lázeňské vody. Jak potvrdilo mnoho studií, dokáže šetrným způsobem odstraňovat otok sliznic dýchacích cest (např. pocit ucpaného nosu) a zároveň pomáhat s rozpouštěním hlenu.
Bílinská blahodárně působí pálení žáhy
Bílinská kyselka a reflux
Bílinská kyselka je také velmi oblíbena u lidí trpící pálením žáhy, neboť již v průběhu jídla podávaná, účině zabraňuje tomuto nepříjemnému jevu dvojím působením. Okamžitým anacidním efektem a poté působením na tvorbu žaludečních kyselin.
Bílinská kyselka a doplnění minerálů
Bílinská v horkém počasí, v náročných výrobních procesech a při sportu
Spojení a kombinace solí v Bílinské kyselce obsažených, účinně působí v řadě případů, kde by se jednotlivé složky jinak neosvědčily. Při každodenním pití uspokojí denní potřebu našeho organizmu – dodá mu v 1 – 1,5 litru vody 10 – 15 gr minerálních látek, jako jsou např. vápník, fosfor, železo, draslík, sodík či hořčík.
Bílinská a odkyselení organizmu
Snížení kyselosti krve a moči
Terapeutické účinky alkalických minerálních vod v lázeňství jsou známé po staletí. Bílinská kyselka je vynikající reprezentant dietetického nápoje, který v sobě pojí příjemné osvěžující vlastnosti perlivé vody a pozitivní vliv na zažívací procesy. Po staletí doporučováno v těhotenství.
Váha | 1.2 kg |

